Bonillo
Carta completa
 • Organic Herbal & Teas (NOVELL)

  Pai mu tan te blanc

  1.90 €

  Infusionar 2 min.

  La planta brota a les montanyes de Fejian, a 6000 metres d’altitud. S’elabora amb els primers -i,doncs,més tendres- brots del te, que es cullen curosament, un rere l’altre, abans no s’obrin, a la primavera.

  És un te d’aroma floral, que cal preparar a una baixa temperatura (70º) i que ha de bullir durant no més de dos minuts. És el més baix en teïna.

  Els brots estan coberts d’un vel blanc, quasi com d’una subtil pell de neu, i d’aquí en surt el nom. Durant segles, es va reservar per a l’emperador i per als del seu cercle íntim. Es creia que contenia el secret de la juventut eterna.

  1

  Te blanc, maduixa i taronja

  1.90 €

  Infusinar 2 min.

  Si fos un poeta, aquesta infusió resultaria d’una curiosa mixtura: l’ànima d’algun dels grans lírics de la dinastia Tang (te blanc) trenada amb la d’un poeta andalusí de la nostra edat mitjana (taronja i, fins i tot, maduixa).

  L’origen d’aquesta infusió cal cercar-lo en el pai mu tan xinès, un reputat te blanc. L’exquisidesa de la cultura xinesa en tot allò que fa referència al ritual del te ens arriba amanida, en aquest cas, amb les delicioses aromes i els gustos refinats de les nostres fruites mediterrànies. <infusó de color ocre, aroma fresca i gust envellunat.

  1

  Darjeeling te negre

  1.90 €

  Infuionar 3 min.

  Aquest és un te indí: n´hem de buscar l’origen a l’oest de l’Estat de Bengala. Per a molts connaisseurs, es tracta de la joia més preuada pel que fa a aquesta beguda. Tècnicament, ens trobem davant un GFOP1: és a dir, un Golden Flowery Orange Pekoe First Grade.

  Te exquisit, amb cos i un gust molt agradable.

  1

  Te negre especiat

  1.90 €

  Infusionar 3 min.

  Potser la millor manera de donar compte d’aquest te, la més gràfica o vivencial, fóramdir que és com un glop del mercat de les espècies de Bombai. Degustar-lo consisteix gairebé una experiència viatgera.

  Es tracta d’un te negre indi FOP, portentosa fusió de gustos i d’aromes. No hi fa res si mai no heu estat en aquell mercat: hi ha, en aquest te, alguna cosa de la eseva essència. Per altra banda, és estimulant, digestiu i cardioprotector.

  1

  Kukitcha te verd

  1.90 €

  Infusionar 2 min.

  Aquest te gaudeix d’una bella historia. En situen l’origen en els jardins de te de la regió d’Uji, al sud de Kyoto. La substància de la infusió són les tiges, péciols i branquetes de la planta, no pas les fulles: tot això era el que aconseguien arreplegar els camperols més humils, i aquesta era la seva beguda. Té un gust lleuguer i és molt baix en teïna. Els beneficis per a la salut són incomptables: ris en minerals, magnesi i calci. A occident, és dels més apreciats oel seu poder alcalinitzant i remineralitzant.

  1

  Te verd, gingebre i llimona

  1.90 €

  Infusionar 2 min.

  El te, en general, compta amb una bella llegenda. Sembla que algunes fulles d’un arbre de te van caure en la beguda d’un emperador de la Xina, i la van tenyir amb el nou gust, que va agradar moltíssim al màxim mandatari del país. Naixia d’aquesta manera una nova i immemorial beguda. Els guanys d’aquest te per a la salut són diversos: afavoreix la circulació, reudeix l’estrès i es un dels millors antioxidants de què es té notícia.

  En el seu gust, lleugerament picant, hi predomina la nota cítrica i el gingebre. Té una aroma suau.

  1

  Pu erh chai te

  1.90 €

  Infusionar 2 min.

  Per a aquesta infusió, el viatge s’ha de fer en una barcassa. Naveguem per un riu, a la província xinesa de yunnan. La nostra nau té un nom de te xinès. Suposem que l’aigua d’aquest riu enllaça aquest antiquíssim país amb el no menys remot país indi. El chai es podria pintar a la popa de la nau.

  Aroma intensa i un gust picant, l¡apunt del gingebre. És un regulador intestinal, ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids i té propietats aprimadores. Deu n’hi do!

  1

  Pu erh,canyella i vainilla

  1.90 €

  Infusionar 2 min.

  Aquest és un te xinès, com tants altres, que procedeix de la fèrtil província de Yunnan. El seu tret principal resulta de ser sotmès a una doble fermentació,cosa que n’accentua les propietats i el fa ric en teanina. Les seves dues aromes li confereixen una personalitat molt marcada. És digestiu i diürètic, i ajuda a fer perdre pes. Ja séntén que el plaer de prendre’n dur associats grans beneficis.

  1

  Infusió digestiva

  1.90 €

  Infusionar 5 min.

  Sens dubte, la millor solució per a aquelles digestions pesades que ens fan la guitza de tant en tant. La combinació resulta ideal pel seu potent efecte digestiu. Si més no, tan ideal (i harmònica) com ho seria una hipotètica bandera formada pels colors d’aquests tres elements: el groc de la camamilla, el verd de la menta i el blanc de l’anís.

  Rica en vitamina C, aquesta infusió també té efectes atiinflamatoris. I, a més, és un isotònic natural.

  1

  Infusió relaxant

  1.90 €

  Infusionar 5 min.

  Aquesta infusió és una barreja quesi alquímica dels elements enunciats, i, per això, resulta suau i irresistiblement aromàtica. No du teïna.

  Un autèntic gresol de cultures. Això sí: cultures, totes elles, arrelades al Mediterrani. Un encreuament reeixit entre el rooibos del sud africà i la nostra til.la de tota la vida, als quals s’afegeix llimona i melissa. Indueix al son, és un relaxant muscular, un antiestressant i elimina la fatiga. Si el somni més plaent tingués gust, aquest seria el d’aquesta infusió.

  1

  Fruites del bosc

  1.90 €

  Infusionar 5 min.

  Ho sap tothom i és profecia: el vermell és el color de la passió. Per això, poques infusions poden donar, com aquesta, una idea més precisa dels més encesos sentiments d’amor. Pel seu color, s’assembla a la pintura sanguinolent del crepuscle.

  Molt aromàtic, rica en minerals i oligoelements, és, alhora, un antioxidant natural. Si està enamorat/da i ha sabut escollir el vi més adequat durant el sopar, ara toca servir aquesta infusió abans de (i aquí ja hi posarà el que cregui més convenient).

  1

  Rooibos crema de taronja

  1.90 €

  Infusionar 4 min.

  Aquest te ens arriba de Sud-àfrica, i té un gust dolç i suau, amb unes pinzellades cítriques. Resulta ideal per ser pres a la nit, quan ja hem diat adéu a les cabòries i els estels s’entretenen a semblar de molles de llum el cel. És ric en polifenols, no porta teïna i té propietats relaxants.

  1

  Rooibos, xocolata i menta

  1.90 €

  Infusionar 4 min.

  Aquesta infusió és una insòlita trobada entre cultures i tradicions molt diverses, i, malfrat això, perfectament conciliables: la que es doóna entre el rooibos africà, la menta ibèrica i el cacau asteca.

  Tanqui els ulls i imagini’s que acaba de dur-se a la boca un bombó amb gust de menta… amb forma d’infusió. ¿Podem imaginar un plaer més gran? És una infusió dolça i sense teïna, relaxant, d’una frescor incomparable. Tot plegat, la fa ideal per a nens i embarassades.

  1

 • Xocolateria

  Racció de xurros

  1.60 €

  Racció extra de xurros 4u.

  • Gluten

  1

  Xocolata amb xurros

  3.40 €

  1

  Xocolata amb avellanes

  2.10 €

  1

  Xocolata amb Menta

  2.10 €

  1

  Xocolata amb Coco

  2.10 €

  1

  Xocolata amb Maduixa

  2.10 €

  1

  Xocolata amb Taronja i Canyella

  2.10 €

  1

  Xocolata Blanca

  2.10 €

  1

  Xocolata amb llet

  2.10 €

  1

  Xocolata Fondent (negra)

  2.10 €

  1

Suplement terrassa 0.20€ per producte

Menu del día

Dr. Pere Güell nº 7
43460 - Alcover
977760675